top of page

טיפים*

  • להשרות כל קטניה בנפרד. 

  • להנביט כמות גדולה (לעדשים לוקח מעט זמן לנבוט, לחומוס יותר) וחשוב לשים לב לשטוף מידי כמה שעות. 

  • לאחר מכן לבשל ואז לחלק לשקיות / קופסאות ולהכניס למקפיא לעת הצורך. מקצר את זמן ההכנה וטעים באותה מידה!

  • בכל בישול קטניות - להוסיף מלח בסוף הבישול אחרת יקח יותר זמן לקטניות להתרכך.

"מׇקׇרוּנׇה בִּיקְנׇקֶש"- מרק תוניסאי של עדשים, חומוס ופסטה

מאכל שהילדים שלי (וגם החברים שלהם) מאד אוהבים! קשה לכן להאמין? תנסו.

ארוחה שלמה, עשירה ומשביעה בסיר אחד.

מתכון שלמדתי מחמותי היקרה (ייתכן וישנם שינויים מהמתכון המקורי)

מתאים בדיוק לעונת המרקים שכבר התחילה אצלנו בבית. (סוג של מינסטרונה...)

 

החומרים:

 

1 בצל

 

2-3 גזרים חתוכים לקוביות

 

1 כוס עדשים ירוקים / חומים / שחורים שהושרו   (השריה של  6-24 שעות, תוך החלפת במים מידי כמה שעות, ואפשר אפילו להנביט...)

 

כוס חומוס שהושרה  (השריה של 12-36 שעות, תוך החלפת במים מידי כמה שעות, ושוב, אפשר אפילו להנביט...)

 

2 כפות שמן

 

1-2 כפות פפריקה מתוקה

 

זר פטרוזיליה (אפשר פחות)

 

1/2 חבילת ספגטי מספר 8

 

 

אופן ההכנה:

 

בסיר עם מים מרתיחים מבשלים את החומוס לחצי שעה, מוסיפים את העדשים, מרתיחים ומסננים את המים (כדי להוציא הקצף וכו' שגורם לבלאגן בבטן לחלק מהאנשים). 

 

בסיר נפרד מטגנים את הבצל עם השמן עד שמזהיב. מוסיפים פפריקה לרגע תוך ערבוב (זה הבסיס לכמעט כל תבשיל תוניסאי) ומיד מוסיפים כמה כוסות מים ומרתיחים.

תוך כדי רתיחה מוסיפים גזר.

מוסיפים את העדשים והחומוס. לאחר רתיחה, מוסיפים את הפטרוזיליה.

מבשלים עד שהגזר והקיטניות התרככו.

בסוף מוסיפים מלח.

 

לפני ההגשה - מרתיחים שוב, מוסיפים את הפסטה וממתינים מספר דקות עד שהאיטריות מוכנות במידה במידה שאתם אוהבים.

 

 

בתיאבון!          

 

bottom of page