top of page

חמוצים צבעוניים לכבוד החורף

(אני אוהבת להניח לקישוט על אדן החלון)

החומרים:

 

 

חצי כרובית, שטופה, בדוקה וחתוכה לפרחים קטנים

 

3-4 גזרים

 

רבע כרוב, חתוך לרצועות עבות

 

גמבה פרוסוה לחתיכות לא דקות מדי

 

8 שיני שום קלופות

 

בערך 5 כוסות מים  + כפית מלח דק לכל כוס מים

 

רבע כוס מיץ לימון

 

חצי כוס חומץ

 

כפית קארי/כורכום

 

 

אופן ההכנה:

1. מחטאים צנצנות במים רותחים. או ב 100 מעלות בתנור.

 

2. מערבבים את הירקות ומכניסים אותם לתוך הצנצנות, צפוף ויפה.

 

 

2. מרתיחים בסיר מים, מלח, סוכר ותבלינים. מוסיפים את הלימון והחומץ.

 

 

3. יוצקים את המים המתובלים מעל הירקות, עד שיכוסו כליל.

    סוגרים ואוטמים. מערבבים קצת.

   

החמוצים מוכנים לאכילה אחרי 48 שעות והלאה (אז עדיף להכין ביום שלישי או רביעי     בשביל שבת). כדאי ערב מדע פעם.

.

בתיאבון!          

טיפים*

  • אפשר להוסיף קולורבי / צנון

  • אפשר להחליף את מיץ הלימון בחומץ בלבד

  • אפשר להוסיף חצי עד כף סוכר ולהרתיח עם המים

  • הכי נוח להשתמש בצנצנות ייעודיןת לחמוצים

bottom of page